Dankzij onze sponsors kan Anafrida (het meisje in het midden) vanaf Januari 2018 naar school gaan!

NASRAELI GEZIN

Tijdens het vorige bezoek aan Tanzania, heeft stichting Ikunda het echtpaar Nasrael en hun vijf kinderen ontmoet: Anafrida, 11 jaar oud, Christina, 9 jaar oud, Hamza, 7 jaar oud, Ester van 5 en Afransion van 3 jaar. 

Ze wonen in een huisje in Himiti, een dorpje in Manyara, een regio in het noordoosten van Tanzania. Het huisje is niet van hun, maar het eigendom van een vrouw met wie ze de afspraak hebben dat zij het huis en de erbij behorende grond, waaronder een koffieplantage, onderhouden. Alle groenten en fruit die er groeien mogen ze zelf gebruiken, behalve de koffie.

Sinds het gezin hier woont, kunnen de drie oudste kinderen naar school gaan. Elke ochtend lopen ze de ruim 8 km lange weg naar de dichtstbijzijnde school die om 7 uur begint. De kinderen lopen bijna twee uur op blote voeten heen en twee uur terug en de route gaat door bergen, langs rivieren en door bossen. Het is een gevaarlijke tocht, want er leven cobra’s, hyena’s, luipaarden en andere wilde dieren. De kinderen gaan vaak zonder eten naar school, omdat er niet altijd genog eten voor ze is. Soms worden ze weer naar huis gestuurd, omdat ze op dat moment geen geld hebben voor boeken of andere benodigdheden. Dan blijven ze een week thuis en hopen dat de leraar daarna is vergeten dat ze nog moeten betalen. Op deze manier missen de meisjes veel lessen.

Met uw hulp zouden deze kinderen naar een kostschool kunnen gaan, waar ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over hun veiligheid of over eten. 

Christina is  een heel lief negen jarig meisje . Christina wil politieagente worden.
Hamza, de jongen, is zeven jaar oud en zit bij zijn zusje in de klas. Hij wil soldaat worden.
Ester heeft ook grote ambities, ze wil namelijk minister van onderwijs worden!
Afransion is 3 jaar oud en gaat nog niet naar school. Er is een kleuterschool in Himiti, maar de ouders kunnen voor haar nog geen schooluniform en andere benodigdheden kopen.

© Stichting IKUNDA

geef meisjes een kans op een goede opleiding!

contact

T: (0031) 684 758259 

E: info@ikunda.org

Van Der Helststraat 48

8021 VJ Zwolle

KvK 68626827
RSIN 857524987
IBAN NL15ABNA0247209155