ikunda team

Het grootste deel van mijn leven heb ik in Afrika gewoond. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk onderwijs voor vrouwen is. Goed onderwijs geeft zelfvertrouwen en leert je voor jezelf op te komen. Ik heb heel veel geluk gehad: ik kwam een goede werkgever tegen die mij als zijn dochter beschouwde. Behalve werk gaf hij mij ook de mogelijkheid naar school te gaan. Helaas hebben maar heel weinig meisjes uit mijn geboortedorp dat geluk. Zo ben ik me bewust geworden van het belang van onderwijs Vanaf het moment dat ik in Nederland ben komen wonen, heb ik opleidingen gevolgd om mezelf verder te ontwikkelen. Nu wil ik ervoor zorgen dat andere meisjes in mijn land dezelfde kansen krijgen als ik. 
Daynes Moshi

Oprichter/Voorzitter, Stichting Ikunda

Ik heb een eigen onderneming waarin ik vrouwen assisteer om meer geluk en plezier in hun leven te ervaren. De reden dat ik ben ingegaan op de uitnodiging om de taak van secretaris binnen het bestuur op mij te nemen is omdat ik deze boodschap wil helpen uitdragen. De visie van Ikunda sluit volledig aan bij mijn waarden en passie. Onderwijs faciliteiten voor meisjes, hen helpen opgroeien tot krachtige en vaardige vrouwen met een goede economische toekomst. Vrouwen die een actieve rol gaan spelen bij de vooruitgang van hun deel van de globale samenleving. Het is tijd om de vicieuze cirkel van armoede en achterstelling te doorbreken. Daar geef ik graag mijn energie aan.
Shirley Kambel

Secretaris , Stichting Ikunda

Onderwijs was altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven. De kracht van kennis was geïntroduceerd en gestimuleerd door mijn ouders en leraren. Dit heeft een grote impact gehad op wie ik ben vandaag de dag; een sterke, zelfstandige vrouw. Helaas hebben meisjes in Tanzania niet hetzelfde geluk als ik, niet omdat ze slechte studenten zijn, maar omdat het recht op onderwijs meer een privilege is geworden. Met behulp van deze stichting kan ik deze boodschap van ongelijkheid en de problematische situatie in Tanzania delen. Met een beetje moed kunnen we hun dromen vervullen en creëren we een betere morgen voor hen en de toekomstige generatie.
Laura van Lindenberg

Communicatie & PR, Stichting Ikunda

Een van de mooiste doel stellingen van stichting Ikunda is meisjes een kans te geven die op dit moment kansloos zijn, omdat hun ouders geen betere toekomst voor hun kinderen kunnen garanderen door de armoede. Om deze reden, ik heb besloten met de Stichting Ikunda samen te werken, om samen iets groots te maken. Ik geloof dat elk kind recht heeft op een zorgeloze jeugd en zonder angst naar zijn of haar toekomst te kijken.

Paul Coster

Penningmeester, Stichting Ikunda

© Stichting IKUNDA

geef meisjes een kans op een goede opleiding!

contact

T: (0031) 684 758259 

E: info@ikunda.org

Van Der Helststraat 48

8021 VJ Zwolle

KvK 68626827
RSIN 857524987
IBAN NL15ABNA0247209155