Steen Project

Stichting Ikunda gelooft niet alleen in het belang van goed onderwijs, maar ook in een gezonde en veilige omgeving. Zonder het vervullen van de basisbehoeften, zoals voldoende water en voedsel en een veilige en warme woning, zal eebn persoon niet tot volledig wasdom komen. Om aan deze behoeften tegemoet te komen, is Stichting Ikunda het Steen Project gestart. De primaire doelstelling is het bouwen en renoveren van woningen van gedupeerde families, die wonen in de Manyara-regio onder extreem armoedige omstandigheden. We hebben gekozen voor dit gebied omdat we hier ook al een ander project uitvoeren: het faciliteren van goed onderwijs voor de meisjes.

KORT OVERZICHT

  • LOCATIE: Manyara – regio in Tanzania
  • ROL: Ondersteunen in alle soorten van bouwwerkzaamheden
  • ACCOMMODATIE: gastfamilie 
  • KOSTEN vanaf 2000 euros
  • WAT IS INBEGREPEN? Prijs is inclusief eten, onderdak , vlucht, shuttle van en naar vliegveld in Tanzania,  vervoer van en naar de bouwplaats en een een-daagse safari in het Tanzaniaanse Nationale Park.
  • WAT IS NIET INBEGREPEN? Reis- en Zorgverzekering, overige uitgaven.
  • DUUR VAN DE REIS: Vanaf twee weken
  • STARTDATUM:  Maart/April of oktober/november
  • 24/7 ONDERSTEUNING EN BEGELEIDING IN TANZANIA 

Waarom zou je helpen!

Of je nu op zoek bent naar werkervaring, of je wil graag anderen helpen, of mischien wil je een nieuwe cultuur ervaren en nieuwe vrienden vinden, dan is het “Stenen Project” precies voor jou! 

As je geen ervaring hebt, maak je geen zorgen! Vrijwilligers werken samen met lokale bouwers, die jouw de benodigde vaardigheden zal aanleren.

De elementen van dit programma geven jou de kans om je vaardigheden te verbeteren en jezelf uit te dagen. Wanneer een klus geklaard is, zie je direct het resultaat van je inspanningen en het geeft een immense voldoening om te weten dat je betrokken was bij iets wat zo’n grote impact heeft op iemands leven.

Belang van het project

Volgens onderzoek naar huisvesting heeft Tanzania een ernstig tekort aan kwalitatief goede en betaalbare huizen. De situatie is zo erbarmelijk, dat het land tegenwoordig 3 miljoen huizen tekort komt en elk jaar komen daar 200.000 huizen bij. Ongeveer 70% van de burgers in steden, wonen in ongeregistreerde en onformele nederzettingen. 67.2% van de huishoudens heeft geen toegang tot electriciteit. Twee van de drie gezinnen wonen in een onderkomen met een bodem van grond, zand of mest. slechts 30% van de huizen heeft een cementen vloer. Meer dan 80% van de bevolking huurt een woning van een huisbaas die hen dwingt om een jaar vooruit te betalen door het beperkte aanbod van woningen en de almaar stijgende kosten van huisvesting.

Door de Tanzaniaanse economische groei, investeringen en vrijwillige bouwprojecten, is er sprake van een kleine vooruitgang van de situatie in de laatste paar jaren. Jammergenoeg zijn de aantallen veel te groot om het huisvestingsprobleem tijdig op te lossen. 

© Stichting IKUNDA

geef meisjes een kans op een goede opleiding!

contact

T: (0031) 684 758259 

E: info@ikunda.org

Van Der Helststraat 48

8021 VJ Zwolle

KvK 68626827
RSIN 857524987
IBAN NL15ABNA0247209155