wat doen wij
Miljoenen Tanzaniaanse kinderen ontvangen geen basis, secundair of beroepsonderwijs. In plaats van naar school gaan, wordt er overgegaan op kinderarbeid, om het gezin te kunnen onderhouden. Tegen de Tanzaniaanse wet in, zijn de omstandigheden vaak uitbuitend, mishandelend of gevaarlijk. Meisjes ondervinden veel uitdagingen door hun geslacht. Minder dan een derde van de meisjes die wel naar school gaan, maken deze ook af. Veel van hen worden blootgesteld aan seksuele intimidatie van leraren of worden seksueel uitgebuit door buschauffeurs en andere volwassenen op weg naar school. Zij vragen om gemeenschap in ruil voor cadeaus, vervoer of geld. Onderzoek toont aan dat een groot aantal meisjes zwanger raken als gevolg van verkrachting of gedwongen gemeenschap.

waarom moeten wij helpen

Er zijn veel redenen waarom meisjes en vrouwen recht zouden moeten hebben op een goede opleiding. Studies wijzen uit dat onderwijs, met name onderwijs voor meisjes, de sleutel is om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Volgens onderzoek van UNICEF hebben goed opgeleide vrouwen een betere kans om aan de armoede te ontsnappen, om een gezonder en productiever leven te leiden en de levensstandaard van hun kinderen, familie en gemeenschap te verbeteren.
wat doet ikunda

Stichting IKUNDA werkt om de positie van jonge vrouwen verbeteren door goed onderwijs te faciliteren in de dorpen in Tanzania. We willen ze aanmoedigen en steunen in hun gevecht voor gelijke rechten in hun gemeenschap.

De beste manier om dit te bereiken met:

  • Kwalitative onderwijs
  • Goed opgelijd leraren
  • Nieuw scholen
  • Psycho-sociale hulp

Volgens het Tanzaniaanse Bureau van Statistiek is ongeveer 21% van de Tanzaniaanse meisjes tussen de 15 en 19 moeder geworden.

Campagnevoerders voor vrouwen stellen dat grote aantallen meisjes zwanger raken door verkrachtingen, seksuele mishandeling of uitbuiting.

THE GUARDIAN

actuele projecten

Psychosociale Hulp Voor Kinderen En Hun Families

€0 van €1,500 opgehaald

Kinderen hebben de toekomst. Om die veilig te stellen, moeten zij opgroeien in een stabiele en gezonde omgeving. Helaas leven kinderen in Tanzaniaanse dorpjes vaak in extreme armoede. Dankzij slechte voeding, veel stress en een gebrek aan vroeg opvoeding en onderwijs, hebben kinderen een levenslange achterstand.

Klik hier voor meer informatie

  Als gevolg hebben kinderen een ontwikkelingsachterstand, en beheersen zij de vaardigheden voor werk en leven als volwassene zeer beperkt. De cyclus wordt op deze manier nooit verbroken. Om deze kinderen te helpen, is alleen onderwijs niet voldoende, het is ook noodzakelijk om psychologische hulp te verlenen aan hen en hun families. Met deze hulp kunnen zij een sociale en emotionele vaardigheden verbeteren en hun emotionele wonden verzorgen en te leren met hun situatie om te gaan.

Betaalmethode selecteren
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €10.00

Onderwijs Voor Meisjes In Dorpen Van Tanzania

€0 van €6,000 opgehaald

Meisjes in dorpjes van Tanzania zijn vaak opgesloten in een vicieuze cirkel van armoede en discriminatie. Hun families wonen in extreme armoede en de jongens krijgen voorrang om naar school te gaan en meisjes blijven meestal thuis omdat ouders bang zijn wat er kan gebeuren met hen op publieke scholen.  Heel vaak is de school geen veilige plek waar meisjes de kans lopen slachtoffer te worden van lichamelijk of seksueel geweld.

Klik hier voor meer informatie

Stichting Ikunda wil met dit project een betere toekomst voor meisjes creëren. Wij geloven dat juist meisjes het verschil kunnen maken, als ze de kans krijgen. Verschillende onderzoeken laten zien dat opgeleide vrouwen een betere kans hebben om aan de armoede te ontsnappen en een gezonder en productiever leven te leiden en de levensstandaard van hun kinderen, familie en gemeenschap te verbeteren. Met dit project kunnen 12 meisjes van extreme armoede families naar de kostschool gaan. Help ons de wereld van deze meisjes te verbeteren! 

Betaalmethode selecteren
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €10.00

ikunda  activiteiten

 Tanzaniaanse kookworkshops

Bedrijfsfeesten

Afrikaanse cultuurworkshops

Projecten op scholen

Benefietavonden

Afrikaanse avonden

Catering

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Neem contact met ons!

© Stichting IKUNDA

geef meisjes een kans op een goede opleiding!

contact

T: (0031) 684 758259 

E: info@ikunda.org

Van Der Helststraat 48

8021 VJ Zwolle

KvK 68626827
RSIN 857524987
IBAN NL15ABNA0247209155