over ikunda

Uw steun zorgt ervoor dat meisjes onderwijs kunnen volgen.
Wij zijn STICHTING IKUNDA – een non-profit organisatie die zich tot doel heeft gesteld om de sociale ongelijkheid in Tanzania (Afrika) te verkleinen. Ons voornaamste doel is om goed onderwijs voor meisjes en vrouwen te faciliteren. Hoewel onderwijs een fundamenteel recht is van ieder mens, gaan veel meisjes in Tanzania niet naar school als gevolg van armoede en discriminate.
Vrouwen zijn beter in staat onafhankelijk te worden en zich te beschermen tegen geweld,tegen mishandeling en tegen onrecht als ze goed zijn opgeleid en weten wat hun rechten zijn.
Laura Bush

Missie

Ikunda wil de positie van jonge vrouwen verbeteren door goed onderwijs te faciliteren in de dorpen in Tanzania. 

We willen ze aanmoedigen en steunen in hun gevecht voor gelijke rechten in hun gemeenschap.

Visie

We willen een partner zijn voor de gemeenschappen,  onderwijsinstellingen en  autoriteiten om de positie van jonge vrouwen in de Tanzaniaanse maatschappij te verbeteren.

 

Toewijding

Stichting Ikunda geeft begeleiding en financiële hulp aan meisjes zodat ze naar privé scholen kunnen gaan. Privé scholen hebben de voorkeur omdat deze scholen het risico op seksuele intimidatie, uitbuiting en mishandeling verlagen.

Onze waarden

We geloven dat elk meisje talenten heeft en we willen hen helpen om hun dromen teverwezenlijken.

We vinden dat alle meisjes en vrouwen toegang horen te hebben tot goed onderwijs omdat onderwijs de sleutel naar succes is.

We geloven in de kracht van samenwerking en communicatie.    

  

ikunda team
Daynes Moshi, Voorzitter
Het grootste deel van mijn leven heb ik in Afrika gewoond. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk onderwijs voor vrouwen is. Goed onderwijs geeft zelfvertrouwen en leert je voor jezelf op te komen. Ik heb heel veel geluk gehad: ik kwam een goede werkgever tegen die mij als zijn dochter beschouwde. Behalve werk gaf hij mij ook de mogelijkheid naar school te gaan. Helaas hebben maar heel weinig meisjes uit mijn geboortedorp dat geluk. Zo ben ik me bewust geworden van het belang van onderwijs Vanaf het moment dat ik in Nederland ben komen wonen, heb ik opleidingen gevolgd om mezelf verder te ontwikkelen. Nu wil ik ervoor zorgen dat andere meisjes in mijn land dezelfde kansen krijgen als ik.
Paul Coster, Penningmeester
Een van de mooiste doelstellingen van stichting Ikunda is meisjes een kans te geven die op dit moment kansloos zijn, omdat hun ouders geen betere toekomst voor hun kinderen kunnen garanderen door de armoede. Om deze reden, ik heb besloten met de Stichting Ikunda samen te werken, om samen iets groots te maken. Ik geloof dat elk kind recht heeft op een zorgeloze jeugd en zonder angst naar zijn of haar toekomst te kijken.
Shirley Kambel, Secretaris
Ik heb een eigen onderneming waarin ik vrouwen assisteer om meer geluk en plezier in hun leven te ervaren. De reden dat ik ben ingegaan op de uitnodiging om de taak van secretaris binnen het bestuur op mij te nemen is omdat ik deze boodschap wil helpen uitdragen. De visie van Ikunda sluit volledig aan bij mijn waarden en passie. Onderwijs faciliteiten voor meisjes, hen helpen opgroeien tot krachtige en vaardige vrouwen met een goede economische toekomst. Vrouwen die een actieve rol gaan spelen bij de vooruitgang van hun deel van de globale samenleving. Het is tijd om de vicieuze cirkel van armoede en achterstelling te doorbreken. Daar geef ik graag mijn energie aan.
Laura van Lindenberg, Communicatie & PR
Onderwijs was altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven. De kracht van kennis was geïntroduceerd en gestimuleerd door mijn ouders en leraren. Dit heeft een grote impact gehad op wie ik ben vandaag de dag; een sterke, zelfstandige vrouw. Helaas hebben meisjes in Tanzania niet hetzelfde geluk als ik, niet omdat ze slechte studenten zijn, maar omdat het recht op onderwijs meer een privilege is geworden. Met behulp van deze stichting kan ik deze boodschap van ongelijkheid en de problematische situatie in Tanzania delen. Met een beetje moed kunnen we hun dromen vervullen en creëren we een betere morgen voor hen en de toekomstige generatie.

© Stichting IKUNDA

geef meisjes een kans op een goede opleiding!

contact

T: (0031) 684 758259 

E: info@ikunda.org

Van Der Helststraat 48

8021 VJ Zwolle

KvK 68626827
RSIN 857524987
IBAN NL15ABNA0247209155