OVER IKUNDA

Wij zijn STICHTING IKUNDA – een non-profit organisatie die zich tot doel heeft gesteld om de sociale ongelijkheid in Tanzania (Afrika) te verkleinen.

Ons voornaamste doel is om goed onderwijs voor meisjes en vrouwen te faciliteren. Hoewel onderwijs een fundamenteel recht is van ieder mens, gaan veel meisjes in Tanzania niet naar school als gevolg van armoede en discriminatie.

“Vrouwen zijn beter in staat onafhankelijk te worden en zich te beschermen tegen geweld, tegen mishandeling en tegen onrecht als ze goed zijn opgeleid en weten wat hun rechten zijn.”

Laura Bush

MISSIE

Ikunda wil de positie van jonge vrouwen verbeteren door goed onderwijs te faciliteren in de dorpen in Tanzania. We willen ze aanmoedigen en steunen in hun gevecht voor gelijke rechten in hun gemeenschap.

VISIE

Wij willen een partner zijn voor de gemeenschappen, onderwijsinstellingen en autoriteiten om de positie van jonge vrouwen in de Tanzaniaanse maatschappij te verbeteren.

TOEWIJDING

Stichting Ikunda geeft begeleiding en financiële hulp aan meisjes zodat ze naar scholen kunnen gaan. Privé scholen hebben onze voorkeur omdat deze scholen het risico op seksuele intimidatie, uitbuiting en mishandeling verlagen.

WAARDEN

  • We geloven dat elk meisje talenten heeft en we willen hen helpen om hun dromen te verwezenlijken.
  • We vinden dat alle meisjes en vrouwen toegang horen te hebben tot goed onderwijs omdat onderwijs de sleutel naar succes is.
  • We geloven in de kracht van samenwerking en communicatie.

IKUNDA TEAM

Ons bestuur:

Voorzitter:   Daynes Moshi
Secretaris:   Laureen Kinanawa
Penningmeester:  Laura van Lindenberg

Uit eigen ervaring heeft Daynes geleerd hoe belangrijk onderwijs is. Het heeft haar zelfvertrouwen leren opbouwen en geleerd hoe ze voor zichzelf kan opkomen. “Nu wil ik ervoor zorgen dat andere meisjes in mijn land dezelfde kansen krijgen als ik” zegt ze.

Wat begon als Daynes’ drijfveer om Ikunda op te starten, is het nu die van het hele team geworden om Ikunda te blijven realizeren. Door jonge meisjes in Tanzania de mogelijkheid te bieden naar school te gaan, helpen we hen om zich te ontwikkelen in hun zelfstandigheid zodat zij kunnen kiezen welke rol zij in hun gemeenschap willen hebben. De schoolervaring staat bij Ikunda voorop. We willen Tanzaniaanse meisjes de kans geven nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, vrienden te maken en de kracht van het zelfvertrouwen te ondervinden.