WAT DOET IKUNDA?

Miljoenen Tanzaniaanse kinderen ontvangen geen primair, secundair of beroepsonderwijs. Vaak gaan de kinderen aan het werk in plaats van naar school om bij te dragen in het gezinsonderhoud.

Tegen de Tanzaniaanse wet in is dit meestal werk onder gevaarlijke omstandigheden en worden de kinderen uitgebuit. Met name meisjes ondervinden veel uitdagingen. Slechts één derde van de meisjes in Tanzania maakt school af.

 

“Volgens het Tanzaniaanse Bureau van Statistiek is ongeveer 21% van de Tanzaniaanse meisjes tussen de 15 en 19 moeder geworden. Campagnevoerders voor vrouwen stellen dat grote aantallen meisjes zwanger raken door verkrachtingen, seksuele mishandeling of uitbuiting.”

The Guardian

KUNNEN WE HELPEN?

Onderzoek van UNICEF leert dat goed opgeleide vrouwen een betere kans hebben om aan de armoede te ontsnappen. Het geeft hen de mogelijkheid gezonder te leven en de levensstandaard van hun kinderen, familie en gemeenschap te verbeteren.

WAT DOEN WIJ?

Stichting Ikunda zet zich in om de positie van jonge vrouwen te verbeteren. De stichting geeft begeleiding en financiële hulp zodat meisjes in Tanzania naar school kunnen. Onderwijs is de sleutel om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

IKUNDA ZORGT VOOR:

  • Kwalitatief goed onderwijs door middel van het betalen van schoolgeld, uniformen, boeken, schrijfgerei en kostgeld.
  • Drie maaltijden per dag.
  • Een veilige leefomgeving.
  • Psycho-sociale hulp.

WIE HELPEN WIJ?

Afransion

Alfonsiana

Anafrida

Baslisa

Christina

Debora

Elizabeth

Esther

Haikaeli

Hamza

Janeth

Meruna

Tarisila

Hamza

Janeth

De familie Nasraeli

Andrea en zijn gezin