PROJECTEN

1. Onderwijs voor meisjes in de dorpen van Tanzania

Meisjes in de dorpen van Tanzania komen vaak vast te zitten in een vicieuze van armoede en discriminatie. De families van deze meisjes leven in extreme armoede en jongens krijgen voorrang op educatie. Meisjes blijven meestal thuis omdat ouders hen willen beschermen tegen de gevaren waaraan ze worden blootgesteld wanneer ze naar openbare scholen gaan. Scholen zijn vaak een onveilige plek waar meisjes kans lopen slachtoffer te worden van lichamelijk of seksueel geweld.

Stichting Ikunda wil met dit project een betere toekomst voor meisjes te creëren. Wij geloven dat juist meisjes het verschil kunnen maken als ze de kans krijgen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat opgeleide vrouwen een betere kans hebben om aan armoede te ontsnappen. Ze kunnen een gezonder en productiever leven lijden en de levensstandaard van hun kinderen, familie en gemeenschap verbeteren. Help ons om de toekomst van deze meisjes te verbeteren!

2. Psychosociale hulp voor kinderen en hun familie

Kinderen hebben de toekomst in handen. Om deze toekomst veilig stellen, helpt een stabiele en gezonde omgeving om in op te groeien. Helaas leven kinderen in Tanzaniaanse dorpjes vaak in extreme armoede. Door slechte voeding, veel stress en een gebrek aan onderwijs, hebben lopen zij een levenslange achterstand op.

Als gevolg daarvan hebben zij beperkte vaardigheden in hun volwassen leven. De cyclus wordt op deze manier nooit verbroken. Om deze kinderen te helpen is onderwijs alleen niet voldoende. Psychologische hulp verlenen aan kinderen en families is noodzakelijk om dit patroon te doorbreken. Met deze hulp kunnen zij hun sociale en emotionele vaardigheden verbeteren.

ACTIVITEITEN

KOOKWORKSHOPS

Op luchtige wijze met vrienden, familie of collega’s de Tanzaniaanse keuken ontdekken!

OP KINDERSAFARI

Workshop over de Afrikaanse cultuur op scholen en voor kinderfeestjes. Hoe ziet het leven van een kind in Tanzania eruit? Met muziek, speelgoed en eten!

DANSWORKSHOP

Kom in beweging met onze levendige dansworkshop met muziek en leer samen met je vrienden, familie of collega’s écht Afrikaans dansen!

AFRIKAANSE AVONDEN

Zoek je een invulling voor een verjaardag of personeelsfeest? Wij verzorgen een Afrikaanse avond met muziek, djembe, dans en Tanzaniaanse hapjes.